Spiseforstyrrelser

Vejen mod helbredelse er en rejse tilbage til kroppen og dermed også tilbage til alle de følelser, du sulter dig selv for at undgå, kaster op for at slippe af med eller spiser for at dulme. Det er ofte en meget smertefuld, langsommelig og krævende proces at slippe en spiseforstyrrelse. Det kræver styrke og mod at gå angsten og smerten i møde.

For at kunne slippe spiseforstyrrelsen skal du introduceres til, hvilke fascinerende ressourser din krop, biokemi og nervesystem har adgang til. Du har ofte ikke lært, hvordan du rummer, drager omsorg for eller udtrykker følelser, lyster og behov. Du skal ud på en rejse, hvor du selv brik for brik samler dit eget puslespil, og hvor der ikke findes andre endegyldige sandheder end dine egne.

Min tro og erfaring fortæller mig:
– at når du kan mærke din krop og tolke dens signaler – at når du kan rumme, forstå og udtrykke dine følelser
– at når du har lært at sætte en grænse og sige fra
– at når du kender og værdsætter dine sårbare sider
– at når du kan mærke i kroppen, hvad der føles og opleves rigtigt, kan rumme det hele samt handle derpå

…så har du ikke længere brug for at kontrollere eller leve efter, hvad du burde og skulle. Du har dermed skabt din helt egen kerne, en vejviser der vil guide dig klogt gennem livet. Du vil gradvist i en langsom proces slippe kontrollen, få tillid til verden, få et meget anderledes forhold til livet og ikke mindst til mad.