Stress

I vores arbejdsliv søger vi ofte efter udfordringer og anerkendelse. Det er normalt og beundringsværdigt at have travlt, være på og have nye store opgaver, der ligger og venter. I privatlivet skal vi også være igang. Med huset, haven, båden, børnene, rejser og vennebesøg. Tempoet accellererer, og kroppen udsættes for et enormt pres, den slet ikke er designet til at kunne klare over en længere periode.

Den viser derfor tegn på ubalance via fysiske og psykiske symptomer. Først milde hverdagsagtige tegn som hovedpine, mavebesvær, irritabilitet senere tydligere symptomer som følelsesmæssig ubalance, negativ tankegang, fysisk sygdom og kropsligt ubehag.

Hvordan tolker du dine krops signaler ?
Lytter du efter ?
Eller tager du en hovedpinepille og fortsætter…

Det er efterhånden veldokumenteret, at konstant stress medfører alle former for fysisk sygdom eller følelsesmæssig psykisk ubalance. Desværre skal vi ofte have det mærkbart dårligt før vi stopper op og lytter til kroppens signaler og passer på os selv i hverdagen.

Kropsbevidsthed, balance i nervesystemet og det at kunne forløse og rumme sit følelsesliv er det mest effektive middel mod stress. Disse ressourcer i kroppen giver os muligheden for at leve et liv med indsigt og nærvær, og sætter os dermed i stand til at træffe bevidste valg til vores eget bedste såvel personligt som arbejdsmæssigt.